Миков е знаел за частното парти на МВР
Миков е знаел за частното парти на МВР / снимкa: DarikNews, Надя Коцева
Миков е знаел за частното парти на МВР
19969
Миков е знаел за частното парти на МВР
  • Миков е знаел за частното парти на МВР

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков е знаел предварително за банкета, организиран от директора на "Контрол на общоопасните средства" Венцислав Рангелов в Деня на национален траур вчера. Това заяви самият той след съвещание на ръководния състав на министерството. Миков допълни, че тържеството в „Континентъл Плаза" в Националния дворец на културата всъщност е било частно парти, на което са присъствали и много други служители на ведомството.

Министър Миков потвърди, че е предложил заместник-министър Румен Андреев за дисциплинарно уволнение. Преди това стана ясно премиерът Сергей Станишев лично ще одобри предложението за отстраняване от длъжност. Министърът на вътрешните работи обърна внимание на това, че снощното тържество е било и с благотворителен характер, като са били събрани 17 хил. лв. от присъстващите. Ето какво още каза Михаил Миков:

„Знаех и включително зададох въпроса как би се възприело това. Организаторът общо взето прецени, че ще надделее благотворителността, защото това събитие е организирано от доста време. Не е министърът този, който ще регулира със свои заповеди или с някакви вътрешни актове частния живот на служителите".

Миков категорично отрече твърденията, че самият той е присъствал на банкета:

„Аз разбирам, че в някои медии беше направен опит да се направи алюзия с времето на Любомир Начев и да се направи опит чрез цитиране на номера на автомобили да се внушава за мое присъствие там. Аз го приемам като част от предизборната обстановка, сигурно ще има и други такива ситуации".

Миков е знаел за частното парти на МВР
netinfo
Преди това стана ясно, че премиерът Сергей Станишев ще одобри предложението на Миков за освобождаването на заместник-министър Румен Андреев. Той добави, че вътрешният министър е дал писмено предложение за освобождаването на Румен Андреев от поста му, което ще бъде одобрено днес. Останалите служители, които са участвали в празненството ще бъдат наказани, добави премиерът.

Целта на снощното мероприятие беше не да се направи купон, а да се съберат пари за децата на загиналите полицаи, каза от своя страна заместник-министърът на вътрешните работи Румен Андреев. Той допълни, че е депозирал сам оставката си пред министъра на вътрешните работи, тъй като е разбрал от медиите, че такава му е искана. Андреев допълни, че може би наистина съвпадението е било неудачно, но такива личности, каквито снощи са присъствали на тържеството в „Континентъл Плаза",  трудно могат да бъдат събрани заедно на едно място. Той отново подчерта, че идеята на събирането е била благородна.

Междувременно шефът на служба "Контрол на общоопасните средства" Венцислав Рангелов заяви пред Дарик, че е планирал вчерашната проява още преди месец с цел благотворителност.