Борислав Михайлов
Борислав Михайлов / БГНЕС
„Да се търси вина в БФС за ескалацията на напрежението по време на протеста е недопустимо”. Това заяви президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов по време на изслушването си в Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в НС, предаде NOVA.

Той се яви в комисията заедно с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

„Още вчера ви изпратихме цялата хронология на събитията, всички сте запознати, там е описано всичко. Цялата комуникация идва от компетентните органи в България, от Facebook-страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фена от крайно десни фракции от Унгария”, започна Михайлов.  

„Ние като Футболен съюз няма как да знаем какви са заплахите, затова има компетентни органи, изпратени са съответните писма. Имаше хиляди публикации и интервюта, пратени писма, включително и до министъра на спорта”, каза Михайлов.

Борислав Попов обясни, че първата среща се е провела на 24 октомври  по инициатива на полицията.

„В присъствието на шестима представители на полицията и четирима на Футболния съюз. Оттам получихме информацията и след това хронологията я имате доста подробно”, каза Попов