Михаил Миков ще бъде изслушан в парламента?
Михаил Миков ще бъде изслушан в парламента? / снимкa: Sofia Photo Agency

Вътрешният министър Михаил Миков най-вероятно ще бъде изслушан утре в парламента. Очаква се той да даде повече информация около случая с пребития координатор на „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов и разследването на побоя над журналиста Огнян Стефанов.

Депутатите решиха по предложение на партия „Атака” утре да гласуват декларация, с която осъждат насилието и призовават органите на реда да си свършат работата по случаите бързо. По предложение на председателя на парламентарната група на БСП Ангел Найденов днес ще се съберат представители на различни партии, за да разгледат текста на декларацията.

Заместник-председателят на „Атака” Павел Шопов съобщи още, че вече има един задържан по случая с Тетимов и продължава издирването на други заподозрени.

Междувременно депутати приеха на първо четене предложението на БСП и НДСВ за промени в Закона за политическите партии. От БСП предлагат прагът на дарения от физически лица да бъде 30 000 лв., а от НДСВ - 100 лв. Сред идеите е и забрана на даренията от юридически лица, както и заличаване от регистрите на партии, които не са се явили на последните парламентарни избори.