/ Sofia Photo Agency, архив
Гранични полицаи са стреляли по автомобил с мигранти при гонка близо до Драгоман. Афганистанец е пострадал, като няма опасност за живота му, съобщиха от МВР. Задържани се осем мигранти афганистанци и каналджията, който е от София.
 
В събота вечерта граничен автопатрул от Драгоман забелязал кола, движеща се към  Летница. Заради съмнителното поведение на шофьора и виждайки хора в колата, които им се сторили подозрителни, граничните полицаи искали да направят проверка.

Задържаха 25 мигранти и трима българи


Шофьорът на автомобила BMW не се подчинил на разпореждането да остане на място и подкарал към Драгоман. Граничарите го последвали. Водачът направил опит да изблъска полицейската кола от пътя. Единият от граничните полицаи произвел два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. BMW-то отново не спряло и шофьорът пак опитал да изблъска полицейската кола от пътното платно. Граничният полицай произвел два изстрела с бойни патрони, насочени към задна дясна гума на автомобила. Това  не спряло шофьора. Той продължил, но в началото на град Драгоман не успял да вземе завой и катастрофирал.
 
7 месеца затвор за сириец, превозвал нелегално мигранти

22-годишният шофьор от София е задържан. В колата са открити седем афганистанци. В багажника открили още един афганистанец, който имал кръв по лицето. Пострадалият е откаран в болница. Той е без опасност за живота.