Миглена Тачева: Трябва да спрем хаоса в писането на закони
Миглена Тачева: Трябва да спрем хаоса в писането на закони / netinfo

Първото нещо, което трябва да направим, е да спрем хаоса в писането на закони. Това каза за предаването “Денят” на Дарик радио министърът на правосъдието Миглена Тачева, коментирайки вчерашното решение на Правната комисия в НС, която реши да се снеме наказателната отговорност от организаторите на купуването на гласове, ако свидетелстват за деянието.

“Имаше внесени промени от депутати за изменения на Наказателния кодекс в частта за купуването на гласове малко преди изборите. Оказа се, че когато са писани тези предложения за промени не е съобразена разпоредба от НПК. Това наложи отново да се внасят предложения за изменения в НПК.”, уточни Тачева.

Време е да се преустанови практиката на спешни промени, особено в наказателното ни правораздаване, заяви Миглена Тачева и добави: “Не следва да очакваме, че всички отрицателни явления, които се появяват в обществото ни, могат да бъдат премахнати само със средствата на наказателната репресия или трупане на нови текстове в Наказателния кодекс, които на практика да не работят.”