Все още не е ясно, кога Meta планира да пусне новото приложение
Мeta проучва планове за стартиране на ново приложение в опит да измести Twitter като "дигитален мегдан" на света, предаде Ройтерс. 

Приложението ще се базира на платформа, подобна на тази, на която е Mastodon - услуга, подобна на Twitter,  която стартира през 2016 г. и сега има около 2 милиона активни потребители месечно.

"Проучваме самостоятелна децентрализирана социална мрежа за споделяне на текстови актуализации. Вярваме, че има възможност за отделно пространство, където създатели на съдържание и публични личности да могат да споделят навременни актуализации за своите интереси“, каза говорител на компанията.

Платен абонамент за потвърдени профили във Facebook и Instagram

От съобщението не става ясно, кога Meta планира да пусне новото приложение.

Съоснованата от Марк Зукърбърг компания, която отбеляза бум на потребителите след придобиването на "Инстаграм" и "УотсAп" (WhatsApp) в началото на 2010 г., в последно време среща силна конкуренция от страна на китайското приложение за кратки видеоклипове "ТикТок" (TikTok).

Печалбата на Meta пада, но потребителите растат

Въпреки това месечните активни потребители на приложенията на "Мета" нараснаха с 4,2 на сто през тримесечието на декември 2022 г. в сравнение с 8,8-процентовия ръст година по-рано.