Местан: Дано вече е ясно, че няма задкулисие между ДПС и ГЕРБ
Местан: Дано вече е ясно, че няма задкулисие между ДПС и ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив
Местан: Дано вече е ясно, че няма задкулисие между ДПС и ГЕРБ
78394
Местан: Дано вече е ясно, че няма задкулисие между ДПС и ГЕРБ
  • Местан: Дано вече е ясно, че няма задкулисие между ДПС и ГЕРБ

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в кулоарите на парламента, че не може да се говори за задкулисие между Движението и ГЕРБ.

„Ние сме опозиция на кабинета „Борисов 2". На кой министър премиерът ще приеме оставката и при приета оставка кого ще номинира за министър, в конкретния случай за министър на вътрешните работи, е въпрос, който стои изцяло в неговите компетенции", заяви Местан.

Той бе категоричен, че от ДПС няма да подкрепят персонални промени в кабинета, защото отношението към състава и структурата на Министерския съвет е основният критерий, по който една или друга политическа сила се определя като управляваща или опозиция.

„Не можете да очаквате друго поведение от ДПС. Надявам се, че и за вас, и най-вече за вездесъщите анализатори това, което днес огласи като свое решение премиерът Борисов, да е сигурно доказателство, че толкова силно нагнетените внушения за някакво задкулисие, за това кой кого и как държи за шлифера или за нещо друго, са били безумни. Надявам се това вече да е безспорно доказано", добави Лютви Местан.