“Все още не е ясно кога точно в Шуменския екарисаж ще бъде изгорено опасното месо, което бе заловено на митница Кулата в края на месец януари тази година”. Това каза за Дарик радио директорът на предприятието Тодор Александров.
Той допълни, че изгарянето на месото ще струва около 22 000 лв. без ДДС, ако то бъде транспортирано с коли на екарисажа. Другата предложена цена е около 11 000 лв. в случай, че месото бъде доставено с транспорт на граничните служби.
Александров каза още, че вероятно ще бъдат взети допълнителни предпазни мерки при изгаряне на месото, което е изключително опасно както за хора така и за животни. “
Това не е първият случай, при който в нашето предприятие ще бъде унищожено голямо количество опасна продукция” – заяви Александров.
В началото на годината над 75 тона, 21-годишно говеждо месо от Ирландия бе внесено в страната през митница Кулата. В момента то се съхранява от гранична полиция.