Мениджърът на „Новера”: Ангажиментът по почистването на снега в София е спазен
Мениджърът на „Новера”: Ангажиментът по почистването на снега в София е спазен / снимка: Sofia Photo Agency
Според Емил Георгиев, мениджър на фирма „Новера”, собственик на „Волф”, „Дитц” и „Чистота”, те са спазили ангажимента си да почистят първостепенните артерии. Той посочи пред Дарик, че разминаването в данните за броя на почистващата техника се получило заради това, че от Пътна полиция са броили само официално обозначените машини на фирмата, но не и необозначените, на наетите фирми-подизпълнители.

Работата по почистването е започнала още в началото на валежите с разпръсването на смеси против заледяване, според възприетата технология, обясни Георгиев.

„Ако започне да се изгребва от първите моменти, ще се получи заледяване, без да се получи осоляване на платното, което впоследствие ще доведе до създаване на ледени неравности и когато се получи тежък, твърд лед, по никакъв начин не може да бъде отстранен от шосето. Тоест това е първото нещо, което ние направихме с едни специални смески, които използваме. Нахвърляхме, за да може да се получи така, че да може да освободим още на сутринта градския транспорт. Чистите снегорини, които са за само за зимно почистване и неспециализирана и без подизпълнителите са от порядъка на 41”, обясни Георгиев.