Мениджърът на Левски Сиконко загина при катастрофа
Мениджърът на Левски Сиконко загина при катастрофа / снимки: BGNES

Мениджърът на волейболен клуб „Левски Сиконко” Георги Захаринов загина в тежка катастрофа на главен път София – Варна край село Джулюница. Инцидентът отне живота на още двама души, други трима са ранени.

Катастрофата стана около 12 часа на обяд. Два автомобила със софийска регистрация „Опел Вектра” и „Ситроен Саксо” се удариха челно почти в средата на шосето.

Според очевидци, Вектрата се е движила с много висока скорост в посока Варна и е навлязла в насрещното платно, след което е последвал страшният удар. Георги Захаринов е шофирал Ситроена, до него е седял 33-годишният статистик на националния отбор по волейбол Иван Контрарио. Италианецът е с множество фрактури на всички крайници. Настанен е в критично състояние във великотърновската болница. Лекарите в „Хирургично отделение” се борят за живота му.

Опелът е служебна кола на БНБ и в нея са пътували четирима служители на банката. На място загина Йорданка Кирилова, по-късно в болницата почина и шофьорът на колата – 59-годишният Георги Асенов. Двамата им спътници са в болница.

Заради инцидента пътят бе затворен за движение за почти три часа.

Загиналият мениджър на “Левски Сиконко” Георги Захаринов катастрофира преди месец край Варна, но тогава се отърва без сериозни наранявания.

Трагедията се случи ден, след като генералният мениджър на баскетболния тим на ЦСКА Емил Коен и президентът Владимир Федяев загинаха във Франция при автомобилна катастрофа.