Мелконян взел предвид личностните качества на Стависки
Мелконян взел предвид личностните качества на Стависки / cнимкa: Sofia Photo Agency

При определяне на присъдата на Максим Стависки, предизвикал миналата година тежка катастрофа, предвид са взети и личностните му качества, каза в интервю за предаването „Пропаганда” по Дарик съдията от Бургаския апелативен съд Мелкон Мелконян.

Оглавяван от него съдебен състав потвърди наказанието на фигуриста от 2,5 години лишаване от свобода условно, с пет години изпитателен срок за предизвикана миналата година от Стависки катастрофа, при която загина младеж, а от тогава Мануела Горсова е в кома. Ме

лконян отказа да коментира петгодишната присъда, която получи шофьора на колата, с която при катастрофа в София загина водещият Емил Трифонов – Кембъла.

В отговор на това Красимир Горсов – баща на Мануела – каза по телефона от Израел: „Чух, че в прав текст каза, че е пристрастен, личностните качества били определящи. Има много по-известни хора в България. Ако те направят нещо подобно, по-същия начин ще се измъкнат – така ли? Това е невероятен цинизъм. Няма да ми стане по-топло, но ще намеря душевен покой.”

Мануела Горсова е в израелска клиника от няколко дни. Там момичето ще преминава през ежедневен 12-часов реанимационен и рехабилитационен цикъл. Засега лекарите не се ангажират с прогноза за резултатите от лечението. Михаела е развила бронхопневмония, с която лекарите се мъчат да се справят, каза още Красимир Горсов.

Целият разговор с Мелкон Мелконян може да прочете и чуете тук

Разговорът с Красимир Горсов чийте в прикаченият звуков файл