Медиците гостуваха в Народното събрание
Медиците гостуваха в Народното събрание / снимка: Sofia Photo Agency
Близкият до българските медици Росен Марков подари фланелката си с надпис „Справедливост за медиците в Либия” на председателя на Народното събрание Георги Пирински. Това стана в клуба на народни представител в парламента, където медицинските сестри и доктор Здравко Георгиев бяха официални гости.

Черната тениска на Росен Марков, с която лидера на Партията на Българските мъже демонстрираше съпричастността си с нашите сънародници в Триполи пред либийското посолство години наред, вече е собственост на председателя на парламента. Пирински получи този подарък като отговор на мемориалните плакети и розите, които той лично дари на българските медици, завърнали се от Либия.

Медиците се срещнаха с Георги Пирински, със заместник-председателите на парламента, с представители на парламентарните групи и с българските депутати в Европейския парламент. Визитата на освободените медици в Народното събрание се осъществява непосредствено преди посещението им в Европейския парламент в Брюксел. По покана на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг петте български медицински сестри, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар с българско гражданство Ашраф ал Хаджудж ще бъдат гости на Европарламента при откриването на сесията на 10 и 11 октомври.