Медицинският университет в Пловдив осъжда студентите-изнудвачи
Медицинският университет в Пловдив осъжда студентите-изнудвачи / netinfo
Студентите, задържани от полицията в Пазарджик за изнудване, са от Медицинския университет в Пловдив, съобщиха от висшето училище.

В бюлетина си от събота МВР съобщи, че служители на сектор "Криминална полиция" при Районното полицейско управление в Пазарджик, са задържали двама студенти по медицина, изнудвали млада жена и нейното семейство.

След близо четири денонощия работа и след оперативно-издирвателни действия полицаите открили, че изнудвачите са А. Д. /24 г./ от село Ивайло и В.Г. /23 г./ от Стара Загора. Те са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа в ареста на РПУ-Пазарджик. Районната прокуратура в града е удължила срока на задържането със 72 часа, допълва МВР.

От университета съобщават, че според направената проверка по списъчния състав на студентите е установено, че цитираните в пресата имена на Ангел Георгиев Добрев и Веселин Илчев Грозев присъстват в списъците на шести курс - стажант-лекари.

Ръководството на университета осъжда тяхното криминално деяние, което е несъвместимо с принципите на лекарската етика и морал, се посочва в съобщение на висшето училище. Ректорът на университета ще внесе за разглеждане случая на заседание на Академичния съвет. При доказана от органите на правораздавнето виновност ще последват най-строги административни санкции, се посочва още в съобщението.