МДПБА започна доставянето на дезинфектанти
МДПБА започна доставянето на дезинфектанти / netinfo

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и Областна дирекция “Гражданска защита” – Пазарджик са осигурили необходимите количества дезинфектанти за наводнените райони в областта. Медикаментите са доставени в събота, но поради краткотрайни превалявания, мероприятията по дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация са започнали днес следобед.

В най-пострадалото село Гелеменово е започнало обработването на улици, дворове и домове. За това информират от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии след проверка по сигнал на Дарик радио. Пети ден най-пострадалите от последното наводнение къщи в пазарджишкото село Гелеменово са без ток. Хората от селото заявиха, че не са получавали никакви дезинфектанти, нито помощи от БЧК, така, както бе огласено от администрацията на община Пазарджик.

В къщите са се появили бълхи и плъхове. Само малка част от пострадалите домакинства са обходени до сега от комисията, описваща щетите, установи проверка на Дарик. Дезинфекционни мероприятия ще се извършват във всички засегнати райони в областта, информират още от министерството.

Други новини от Пловдив