МДПБА обяви обществена поръчка за аварийно-спасителни автомобили
МДПБА обяви обществена поръчка за аварийно-спасителни автомобили / netinfo

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии /МДПБА/ обявява обществена поръчка за закупуване на 28 специализирани аварийно-спасителни автомобили и оборудване за действия при химически, радиационни или биологически аварии, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Химическите автомобили са предназначени за защита при бедствия и аварии от техногенен и биологичен характер, се пояснява в съобщението.

Автомобилите трябва да са оборудвани с апарат за измерване на повече от четири вида газообразни вещества, сензори за леснолетливи и експлозивни газове, апаратура за радиационен контрол и измерване на различни видове лъчения, комплекти от принадлежности за ограничаване на разливи, противогази и др.

От МДПБА поясняват, че офертите ще бъдат оценявани на два етапа. Критериите за оценка на първия етап ще са най-ниската предложена цена, степента на изпълнение на възложените изисквания и гаранционния срок. Към втория етап ще се прибавят изисквания като срок на доставката и брой сервизни бази на територията на страната.