Масларова сама се отказа от имунитета си
Масларова сама се отказа от имунитета си / cнимка: Sofia Photo Agency
Масларова сама се отказа от имунитета си
23185
Масларова сама се отказа от имунитета си
  • Масларова сама се отказа от имунитета си

Бившият социален министър Емилия Масларова се отказа от депутатския си имунитет. Решението й е в отговор на искането на главния прокурор Борис Велчев до парламента за снемане на нейната депутатска защита. След Сергей Станишев Масларова е вторият член на предишното правителство със свален имунитет и разследван от прокуратурата.

Очаква се Масларова да бъде привлечена по обвинение за длъжностно престъпление в особено големи размери. Най-вероятно това ще бъде за ремонта на социалния дом в Стара Загора. Ревизия е установила, че ремонтът на сградата там е струвала по 2473 лева на кв. метър.

Самата Масларова заяви, че в искането на главния прокурор има неща, които са „чудовищна клевета", но тя ще съдейства максимално на следствените органи.

В кулоарите на парламента Масларова обясни:

„За мен е изключително важно повдигнатите обвинения да бъдат разследвани спокойно, за да излезе истината. Защото повече от шест месеца аз и моето семейство сме подложени на нечовешки морален и политически тормоз. Никога до този момент не съм викана, не съм питана, дори като свидетел, не са ми поискани никакви обяснения.

Тук има имена и лица, които за първи път чувам, което би могло, ако някой ме беше попитал като свидетел, би могло да даде съвършено друго тълкувание на това, което се третира като някакъв умисъл от моя страна.

За мен това е стъпката, която е за дискредитиране на личността ми. Считам, че това е една акция, която е добре режисирания сценарий от първи плик за дискредитиране и взимане на имунитет на министри и управляващи от Българската социалистическа партия. Ще съдействам в максимален степен на следствените органи, на прокуратурата и много бих искала някой след това да понесе отговорността за всички тези клевети." 

Ако Масларова бъде призната за виновна може да получи до осем години затвор.