Маскирани заглушиха полицейските честоти и обраха златарски магазин
Маскирани заглушиха полицейските честоти и обраха златарски магазин / DarikNews

За минута и половина двама маскирани са заглушили полицейските честоти, разбили са бижутерски магазин в центъра на Хасково и са откраднали 12 кг злато. Обирът е извършен в 2.27 часа.

 

Крадците са изкъртили външна метална щора и входната врата на ателието на булевард "Освобождение" и са откраднали бижута от витрината. За нарушение за комуникацията за оповестяване на дежурните части забелязала диспечерка на СОТ. Тя използвала друг канал, на който сигнализирала за обира в магазина.

 

По разпечатки на GPS системата за контрол на полицейските патрули, работеща в реално време, магазинът е бил блокиран за 2,3 минути. Пристигналият 30 секунди по-късно патрул установил кражбата.

 

Първоначалният преглед на данни от камерите на обекта показва, че двамата крадци са маскирани, опразнили са витрините за минута и половина и са избягали в неизвестна посока.

 

Само преди два дни собственикът на бижутерския магазин е получил поредното предписание от полицията с указания бижутата да се съхраняват в метални каси през нощта.

 

Други новини от Хасково