Маскирани пребиха кмета на павликенско село
Маскирани пребиха кмета на павликенско село / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Маскирани пребиха кмета на павликенско село
55689
Маскирани пребиха кмета на павликенско село
  • Маскирани пребиха кмета на павликенско село

Кметът на павликенското село Върбовка Антон Антонов е бил пребит в дома си. Трима маскирани са нахлули в къщата му малко след полунощ, а сигнал за инцидента на тел. 112 е подаден към 00.30 ч.

Антон Антонов е получавал заплахи по време на изборите, каза за Дарик кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. По-рано днес той е провел три телефонни разговор със своя пострадал колега и съпартиец, който е настанен във великотърновската болница със счупен крак и травми по тялото.

Той е бил изведен в двора на къщата и пребит пред очите на семейството си, разказа още кметът на Павликени. По думите на инж. Манолов заплахи е получавала и майката на пострадалия, както и цялото му семейство.

Полицията разследва инцидента и изяснява мотивите за нападението. Основната версия е, че побоят е по политически причини, коментират запознати.

Антонов, който е член на БСП, е трети мандат кмет на Върбовка, след като спечели частичните избори в селото на 8 юли. Той беше издигнат от Инициативен комитет с подкрепата на всички политически партии, без ДПС. Движението издигна свой кандидат в лицето Радослав Розинов, който остана втори на частичния вот с разлика само от пет гласа.

Това бе вторият вот в селото след касиране на изборите от миналата есен по жалба на ДПС. Общинските съветници и кметовете в Павликени осъдиха акта на насилие срещу техния колега. На среща в сградата на Общината по-рано днес те приеха специална декларация срещу акта на агресия.

Новини от Велико Търново