Мартин Заимов: Не разбирам от компромати
Мартин Заимов: Не разбирам от компромати / Снимки: Sofia Photo Agency, Kaмелия Атанасова
„Сегашният кмет не променя града достатъчно бързо, нямам чувството, че София е станала по-хубава през последните две години". Това заяви в първата си пресконференция след обявяването на номинацията общият кандидат на СДС и ДСБ за кмет на София Мартин Заимов.

Според него  чувството му за дълг била една от основните причини да се съгласи да влезе в битката. „Четири поколения преди мен са градили независима България”, аргументира се Заимов. Той определи шансовете си като високи и призна, че харесвал един от опонентите си – Тити Папазов, тъй като и той бил „биткаджия” .

„Не разбирам от компромати. Преди време, когато работех в Българската народна банка, се появиха едни, които не отговаряха на истината", обяви Мартин Заимов.

По повод твърденията на лидера на Демократическата партия Александър Праматарски, че разполага с уличаващи документи за Заимов, кандидатът на СДС и ДСБ каза: „Говорих с Праматарски, той не ми каза какви са тези документи. Нямам представа”.

Според Мартин Заимов основният му опонент щял да бъде явилият се на балотаж, без значение кой е той. Изненадващо обаче той обяви, че би гласувал за един от опонентите си: „… не бих гласувал за другите кандидати, освен за Тити Папазов. За него бих.”

Десният кандидат сподели и за познанството си за премиера Сергей Станишев: "Познавам премиера Сергей Станишев от дете. Обикновено с него се карахме. После не сме говорили за политика”.

По повод предложението на червения общинар Борис Цветков столичният парк „Оборище” да върне името си парк „Заимов”, Мартин Заимов заяви: „Не бих искал да има връзка между мен и семейството ми, която и да е свързана с това, което работя. И без това в София се преименува не по най-добрия начин”.