Мария Капон прогнозира 30% инфлация в края на годината
Мария Капон прогнозира 30% инфлация в края на годината / netinfo

„Първата задача за есенната сесия на парламента е да не допуснем разпределение на бюджетния излишък чрез постановления на Министерския съвет или чрез списъци", каза в Габрово независимият народен представител и председател на Единната народна партия Мария Капон. Тя посочи необходимостта от официална бюджетна процедура за последното тримесечие на годината като парите от излишъка бъдат нормална част в приходите и тяхното разпределение се съобрази с приоритетите на страната. „Това ще позволи актуализация на клиничните пътеки, покриване на част от инфлацията, справедливо разпределение на средствата за сребърния фонд и др. Най-важното е да не допуснем непрозрачно харчене на средства", добави Капон.

Нейната прогноза е за 30% инфлация в края на годината, която ще се отрази много сериозно върху доходите и покупателната способност на гражданите. Единната народна партия е подготвила няколко законодателни инициативи, свързани с прозрачността на политическите партии, невидимото забогатяване и закона за трансплантациите. Капон коментира, че следователите са най-високо платените безработни и трябва да бъде намерен начин за ефективно използване на техния капацитет.

Мария Капон бе в Габровски регион за срещи със симпатизанти. Тя съобщи, че в началото на септември ще бъдат открити клубове на партията в Севлиево и Трявна. Офисът в Габрово функционира от около месец. По последни данни в ЕНП членуват около 13 600 души, а клубовете в страната са повече от 100.

Други новини от Габрово