Марио Тагарински проговори
Марио Тагарински проговори / снимка: БГНЕС
Марио Тагарински и Димитър Абаджиев
24113
Марио Тагарински и Димитър Абаджиев
  • Марио Тагарински и Димитър Абаджиев

Марио Тагарински най-сетне проговори публично и обяви, че е напуснал ПГ на РЗС по собствена воля. Това стана в телефонен разговор със заместник-председателя на партията Димитър Абаджиев пред дома на вече независимия депутат в столицата.

От РЗС смятат, че действията на Тагарински са в резултат на политическа принуда и подозират ГЕРБ в нея. От управляващата партия отричат да са замесени в това.

Чуйте в звуковия файл какви реплики си размениха Марио Тагарински и Димитър Абаджиев

По-рано в интервю за Дарик лидерът на РЗС Яне Янев, заяви, че допуска, че бившият вече депутат от тази партия Марио Тагарински се е срещнал тайно с премиера Бойко Борисов и се ползва с протекцията му. Яне Янев каза, че все още не е установил връзка с Тагарински.

Яне Янев: „С голямо съжаление колегите току-що ме информираха, че го няма. Нито отговаря на домашния телефон, нито на домашния звънец пред дома му, нито на двата мобилни телефона, които има".

Вие продължавате да смятате, че това е политическо отвличане?

Яне Янев: „Ние виждаме, че от вчера за Тагарински обществото бива информирано само от Бойко Борисов. Странно е къде Бойко Борисов го е чул или по-скоро са се видели, но този факт е прикрит от обществото. Сега би било редно да разберем дали г-н премиерът не го охранява. Ние знаем, че той има опит в охраната на политически измамници, какъвто е Сакскобургготски и Тодор Живков, но чак пък и Тагарински да охранява, е малко в повече".

Янев заяви, че е потърсил премиера Бойко Борисов по телефона в предварително уговорен час, но Борисов не е отговорил на обаждането.

Лидерът на РЗС отрече да има разцепване в партията и заяви, че депутатите от групата на РЗС са достатъчно интелигентни да разберат, че този скандал ще направи партията по-силна.