Марио Николов: Притеснен съм, но не и уплашен
Марио Николов: Притеснен съм, но не и уплашен / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Софийският градски съд даде ход на делото срещу Марио Николов и управителите на още 8 фирми, обвинени в злоупотреби с пари по САПАРД. Съдът прие за разглеждане иск, заведен от Държавен фонд „Земеделие”, срещу подсъдимите на обща стойност близо 3 милиона и 700 хиляди лева. Следващото заседание на СГС ще бъде на 11 декември.

Първоначално ДФ „Земеделие” поиска срещу подсъдимите директори да бъде заведен граждански иск в размер на 17 милиона и 830 хиляди лева. Техните защитници пък поискаха да заведат искове срещу фонда на стойност близо 26 млн. лева. Магистратите решиха да уважат иск за 3,7 млн. лева срещу деветимата обвиняеми. Причината е в това, че има вече висящи производства спрямо всички други заведени искове.

Марио Николов заяви, че не се чувства виновен, защото не е извършил престъпление. „Не мога да правя никаква аналогия с процес в Германия. Това са хората от групата Николов – Стойков. Съжалявам, за г-н Стойков недвусмислено беше доказано в хода на досъдебното производство, че никога не е имал касателство към каквито и да е проекти с европейски фондове, следователно неговото място не е тук. В това дело нито някаква служба разследваща, нито германската служба за митническо разследване, нито ОЛАФ са споменавали името Людмил Стойков”, каза Марио Николов.

Николов заяви, че се чувства притеснен, но не и уплашен. „Притеснен съм, защото съм подсъдим по наказателен процес. Не съм уплашен, защото знам, че не съм извършил престъпление и няма от какво да се страхувам при едно обективно разкриване на истината и на обстоятелствата по делото. Аз пари на БСП не съм давал”, коментира още Марио Николов.