Марио Минев е с опасност от инфаркт на миокарда, сочи специалист
Марио Минев е с опасност от инфаркт на миокарда, сочи специалист / netinfo

Окръжните магистрати в Благоевград потвърдиха наложената спрямо ексмитничаря Марио Минев, обвинен за побоя над координатора на "Атака" Огнян Тетимов, постоянна мярка за неотклонение "домашен арест".

За пореден път в съдебната зала адвокатите му Иван Данчев и Георги Лялев заявиха, че Минев е обвинен несправедливо в престъплението нанасяне на средна телесна повреда, позовавайки се на експертиза от медиците в "Пирогов", че носът на Тетимов не е бил счупен и увреждането му по смисъла на Наказателния кодекс е леко.

Обвиняемият Марио Минев не дойде в съдебната зала. Той вече е напуснал кардиологичното отделение на болница "Рокфелер" в Петрич, казаха пред съда адвокатите му. Назначено от магистратите вещо лице д-р Христо Савов заяви, че ако бъде в килията, Марио Минев ще бъде подложен на стрес и е напълно възможно да получи инфаркт на миокарда.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата по делото да бъде назначена двойна експертиза, изпълнима от вещото лице в болницата на МВР, д-р Николай Стойчев.

Други новини от Благоевград