Марио Минев е под стража, но в петричката болница
Марио Минев е под стража, но в петричката болница / снимкa: DarikNews

Марио Минев, който от снощи бе задържан за 72 часа, е получил сърдечна криза. Ексмитничарят, уличен в побоя над областния координатор на "Атака" в Пиринско, Огнян Тетимов, е закаран в отделението по кардиология в болница в Петрич, съобщи районният прокурор Лидия Манолова.

Марио Минев е под засилена полицейска охрана в здравното заведение, уточни Манолова. Според заключение на петрички лекари, Минев не може да лежи в килията и затова е изпратен в кардиологичното отделение. " За да се уверим, че наистина Минев страда от сърдечно заболяване, разпоредихме да се извърши специализирана експертиза от независими медицински лица, които не са от Петрич", каза прокурор Манолова.

Утре държавното обвинение в Петрич ще поиска пред съда спрямо Марио Минев да бъде взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Минев вече е обвиняем по два текста от наказателния кодекс, съобщи прокурор Манолова.

Междувременно стана ясно, че Альоша Ангелов, смятан за "дясната ръка" на Марио Минев, вече е обвиняем за престъплението "купуване на гласове". Той е задържан за 72 часа.

Прокуратурата разполага с доказателства, в това число и свидетелски показания на петрички роми, че е давал по 20 лева на съкварталците си, за да гласуват в полза на станалите вече съветници в южната община Величка Минева, съпруга на Марио Минев и за Митко Йосифов Митов. Всички 400 жители в петричката циганска махала са били разпитани пред съдия Бисеркова.

Альоша Ангелов се предаде в понеделник вечерта в полицията в Петрич, след едноседмичното му укриване от органите на досъдебното производство. Тетрадка, с имената и личните данни на над 400 роми, иззеха седмица преди вота за местна власт на 11 октомври антимафиотите в дома на Альоша Ангелов.