Веселин Марешки и Валери Симеонов решиха да се състезават заедно в коалиция на предстоящите избори. Как патриотичният вот ще бъде спечелен от всички формации, които в момента са на терена?

„С Валери Симеонов много дълго коментирахме тази тема. И аз се дърпах заради скандалите покрай Красимир Каракачанов около паспортите, с харчовете за самолети, с арестуваните му министри. Дърпах се да вземем в коалицията Каракачанов, а Валери Симеонов до последно държеше и настояваше той да бъде заедно с нас”. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в „Неделята на NOVA”.

Той имал съмнение доколко обединение с Каракачанов би било полезно за коалицията заради корупционни скандали, свързани с ВМРО. „Валери Симеонов казваше - по-добре да сме повече и настояваше до последно. Когато Каракачанов сам се отписа от коалицията, мигновено направихме това, за което говорим над година”, допълни Марешки. 

Той коментира и поисканата преди време от него оставка на Симеонов. „Така е, и какво от това? Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме”, аргументира се лидерът на ВОЛЯ. 

По думите на Марешки, заедно с Валери Симеонов, са загърбили егото си и са направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес.

„Когато се срещахме и говорехме - никога не ме е питал за обидите. Попита ме за корупцията”, добави Марешки.

Източник: NOVA