Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове Оставка
Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове Оставка / снимка: БГНЕС
Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове "Оставка"
68165
Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове "Оставка"
  • Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове "Оставка"

Викове "Оставка" се чуха и в пленарната зала, след като зам.-председателят на парламента Мая Манолова призова опозицията да не провокира протестиращите към ексцесии пред Народното събрание.

Репликата на Манолова бе провокирана от процедурното искане на Красимир Велчев за прекратяване на заседанието по обсъждане на бюджета на държавното обществено осигуряване до пристигането на премиера или неговите заместници, за да докладват за обстановката около протестите и да дадат обяснение защо има насилие. Красимир Велчев бе категоричен, че навън има бити студенти и показа на Мая Манолова снимка.

От своя страна Манолова припомни данните на МВР, според които бити протестиращи няма, но пък има провокатори.

"Вие на какви се правите? Къде си заравяте главата, господа? От кого се криете", попита Красимир Велчев управляващите и ги обвини, че не позволяват заседанието на парламента да се предава директно по националните медии.

От своя страна Мая Манолова цитира данни на МВР, според които няма прояви на насилие по отношение на студентите и протестиращите. "Напротив, има агресивно и провокативно поведение от страна на опитващите се да окупират парламента. Призовавам народните представители от опозицията с поведението си в парламента да не провокират ексцесии около Народното събрание. Призовавам да се държите подобаващо на народни представители", каза тя.

След този апел на зам.-председателя на НС в залата се чуха викове "Оставка". Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.