Манолова се подготвя за битка с топлофикациите
Манолова се подготвя за битка с топлофикациите / БГНЕС, архив
Манолова се подготвя за битка с топлофикациите
88812
Манолова се подготвя за битка с топлофикациите
Манолова се подготвя за битка с топлофикациите
  • Манолова се подготвя за битка с топлофикациите
  • Манолова се подготвя за битка с топлофикациите

За една година над 20 000 души са получили съдействие от омбудсмана Мая Манолова.

Това отчете Манолова по повод първата й година на поста. Освен това, до институцията са подадени над 8 хиляди жалби и така на практика броят им се е увеличил двойно.

Мая Манолова отчете година на поста омбудсман

За една година омбудсманът Мая Манолова се е срещнала лично с над 1000 човека, за да съдейства по проблеми в различни сфери, сред които топлоснабдяването, електроснабдяването, телефонните услуги, здравеопазването. По думите й най-трудната битка е тази с топлофикациите:

"В понеделник имам насрочена среща с конфедерацията на потребителите и започваме съвместни действия и цялостен план за предстоящия рунд от битката с топлофикация. Иначе за "домашно" през август съм си оставила и доста несвършена работа. Ще работя в институцията основно по законопроекти, които обещахме да изготвим. На първо място - предложения, които да се отнасят до работата на частните съдебни изпълнители. После наред са банките, но тях може би ще ги оставим за септември или октомври, тъй като плановете са ни интензивни".

Манолова не мисли да влиза в битката за президентския пост засега

След като разказа за плановете си в следващите месеци, Манолова беше лаконична дали ще се кандидатира за президент:

"В тази институция, откакто съм омбудсман, за политика разговори не са се водили. Политически и партийни въпроси тук не са обсъждани. Нямам никаква причина да нарушавам тази практика".

Омбудсманът допълни, че са събрани над 1 млн. лева за помощ на пенсионерите, освен това се работи над възможността от 1 януари да отпадне ДДС върху дарените храни.