/ БГНЕС
От "Системата ни убива" пък настояват площадът пред Софийския университет да бъде наречен на тях Майка България
Екзотично предложение направиха протестиращи от групата на Мая Манолова и нколкото майки от "Системата ни убива", които принадлежат към нейното движение "Изправи се.бг".

Те настояват Столична община да преименува легендарния софийски булевард "Цар Освободител" на улица "Протестна".


Желанието им е това име да носи отсечката от Ректората на СУ „Св. Климент охридски“ до Орлов мост, където обичайно съсредоточават действията и блокадите си повечето протести в столицата традиционно през последните години. Искането вече е внесено в общината от сподвижниците на бившата омбудсманка.

Освен до кмета Йорданка Фандъкова, предложението е адресирано и до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, както и до председателите на всички групи в него.

„Мотивите ни за това са следните – отсечката е тази част от пътната инфраструктура, подчинена на Столична община, където завършват всички граждански протести, неподчинения и блокади на София. Площадът пред университета пък символизира неправомерно задържане и самоуправство от страна на полицията към майките от „Системата ни убива“, заяви координаторът на бившата депутатка от БСП - криминално проявеният Тихомир Василев, заловен миналата година да продава на пазара ментета на известни чужди марки.

Майките от "Системата ни убива", от които преди дни организации на хора с увреждания се дистанцираха,  пък искат на тях да бъде наречен площадът пред университета и да се казва занапред "Майка България", цитира ги БГНЕС.