Манол Велев е дошъл в съзнание
Манол Велев е дошъл в съзнание / Sofia Photo Agency
Бизнесменът и съпруг на Весела Лечева Манол Велев е дошъл в съзнание и от два дни е с нормална клинична картина, съобщиха от Военномедицинска академия. Велев може да движи крайниците си и да изпълнява команди. Според лекарите това означава, че мозъкът на пациента се възстановява и той е в четвърта степен на съзнание по осемстепенната скала на Юнг.

49-годишният Манол Велев беше прострелян на 11 юли на столичната улица "Мизия" и досега беше в кома. Велев бе прострелян с един куршум в главата.

Манол Велев е крупен бизнесмен, собственик на фирми, които имат инвестиции в туризма, строителството, транспорта и хазарта. Той е близък приятел и на бившия председател на БОК – Иван Славков.

Манол Велев е президент на футболен клуб "Академик". Тимът от Б-група е наследник на бившия „Вихър Горубляне”. В края на миналата година съпругът на Весела Лечева - председател на ДАМС, бе поканен от Александър Томов да влезе в управата на ФК ЦСКА, но бизнесменът отказа. Велев е президент на Българската боулинг федерация, като притежава част от най-големите боулинг центрове у нас. Той е собственик на Търговски център “Илиянци-2”.