/ БГНЕС
"Има факти и те са прости. БСП има проблем с финансирането си и сега затова защитава Божков.Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в ефира на сутрешния блок на NOVA


"Търси финансиране, казвам ви го директно.Къде е паралелната държава - там, където не работят институциите. Прокуратурата е разпитала всички без значение кой какъв е, прокуратурата е повдигнала обвинения. Това е държавността. Нинова се опитва да превърне цялата си партия в адвокат на едно лице с 18 обвинения. Тя трябва да отговори какво са си говорили на срещата с Валентин Златев и Васил Божков, каза още Манев. 

Той припомни едно разследване, че финансирането на кампанията на Радев е било все от хора с нисък социален статус. "Как е възможно президентът да подкрепи теза на обвиняем за сметка на прокуратурата?!", възмути се депутатът. 

"Не сме се фиксирали върху Златев. В последната година всеки, който има проблем със сделките и престъпленията, които е вършил, е получил реакция от прокуратурата и съда", каза той. 

"Нинова да си каже какво е ставало на срещата и със Златев и Божков. Помните ли, че имаше такива отричания и на срещата с господин Решетников. Първо отричаха, а после излязоха други неща", припомни депутатът от ГЕРБ.

"Ние питаме и ще продължаваме да питаме. На срещата между тримата, какво са си говорили. Нинова се явява адвокат на Божков и в момента тя разиграва цялата си партия. Опитва се да върне Божков тук, като политическо лице. Това е човек, който има повдигнати 18 обвинения. Не може да се говори за паралелна държава, при положение, че Нинова застава зад тия паралелни структури на държавата", подчерта Манев.