Манчо Панюков осъзнато убил децата си
Манчо Панюков осъзнато убил децата си / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Детеубиецът от Осиково Манчо Панюков е психически здрав, ръководил е действията и постъпките си и мотивирано е отнел живота на синовете си Иво и Еди на 4 февруари миналата година. Това посочиха в съдебната зала днес назначените по делото вещи лица д-р Солакова и д-р Мавродиев.

Мотивът на Манчо Панюков, според експертите, е бил нежеланието му да се раздели със съпругата си Биляна. Той е искал да отнеме и нейният живот, след като дни преди кървавото престъпление тя му заявила, че не иска да живее повече с него, напуснала го и заминала от Гоце Делчев при родителите си в с. Осиково, каза д-р Соклакова.

Според експертите по делото Манчо Панюков е бил във физиологичен афект в момента, в който с огромния нож е прерязал гърлата на родните си синове. Той е интелектуално нормален, но е бил емоционално лабилен и силно раздразнителен особено след употреба на алкохол, се сочи в съдебномедицинската експертиза.

Делото днес временно бе преустановено поради прилошаване на един от съдебните заседатели Цанко Църнаклийски.

Драмата се разигра на 4 февруари 2008 г. в село Осиково. 29-годишният Манчо Панюков от село Скребатно закла двете си деца - момчета на 5 и 8 година, след което подпали с бензин семейната къща. Инцидентът стана към 21.30 ч. По първоначална информация мъжът взел децата си от местния интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож. Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си, подпалил я и избягал. Часове по-късно той беше задържан от полицията.

Новини от Благоевград