Манасарян благодари на призналите геноцида над арменците
Манасарян благодари на призналите геноцида над арменците / снимка: БГНЕС
Посланикът на Армения у нас Сергей Манасарян благодари на българските градове, признали геноцида над арменците. Дипломатът гостува в Силистра по покана на кмета Иво Андонов и местното представителство на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган”.

„Разбираме, че приемането на декларации, с които вече седем български града признаха геноцида над арменците в Османската империя през периода 1915-1922 година, е вътрешна политика. Никога не сме се месили в политиката на България, но за нас това е морална подкрепа”, заяви пред журналисти Сергей Манасарян.

Посланик Манасарян не скри, че Армения има голям интерес към България заради членството й в Европейския съюз и НАТО. 2007 година е била върхова в бизнес отношенията между двете държави. Стокообменът е достигнал 67 милиона долара, според официалната статистика у нас.

Банките и новите технологии ще са в основата на бъдещите двустранни връзки. Ще се работи за създаване на контакти и на регионални равнища, каза още посланикът на Армения в България Сергей Манасарян.