Малък ултралек самолет падна в гориста местност при опит за кацане на частно летище в землището на село Бъзън. Пострадали са двама души.

От полицията обясниха, че сигналът е подаден малко след 13.00 часа. На място са изпратени две линейки, екип на полицията и на противопожарната служба.

Малък пътнически самолет се разби в Луизиана (ВИДЕО/СНИМКИ)

От Спешна помощ обясниха, че няма опасност за живота на пострадалите. Единият, който е на 52 години, е получил травма на главата и комоцио, а другият - на 41 години, е със счупена ръка. Те са откарани в русенска болница.

БГНЕС

Собственикът на летището Делян Диков коментира, че вероятната причина за инцидента е силният страничен вятър и пилотска грешка. Той каза още, че екипажът не го е уведомил, че самолетът ще каца на летището.

По думите на Диков досега други инциденти не е имало в района. Той обясни, че произшествието ще се разследва от специализирано звено към Министерството на транспорта.

От специализираното звено за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта казаха за, че екип ще извърши утре оглед на мястото на произшествието. Вероятната причина за инцидента е силният страничен вятър. От там обясниха още, че еднодвигателният свръхлек самолет е нов, а пилотът е правоспособен. Той е излетял от летателната площадка край габровското село Драгановци.
БТА