Малкия Маргин ще бъде съден задочно
Малкия Маргин ще бъде съден задочно / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

СГС възобнови хода на делото срещу Красимир и Николай Маринови, известни като братя Маргини. Малкия Маргин ще бъде съден задочно, тъй като все още е в неизвестност. Според справки от различни институции той не е напускал официално границите на страната.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 11 февруари, когато се очаква да бъде разпитан защитеният свидетел Иво Илчев, който ще даде показания през параван. На заседанието в съда той се яви с маска. Според адвоката на Малкия Маргин показанията на Илчев са общи и не са от значение за изясняването на процеса. По думите на адвокат Людмил Рангелов, подзащитникът му се укрива като знак на несъгласие срещу показните акции и обвинения през последните месеци. Рангелов допълни, че няма връзка с клиента си, а неговото отсъствие не пречи на хода на делото.

Пред съда като свидетел беше разпитана съпругата на Младен Михалев-Маджо Елена, която заяви, че познава Красимир Маринов покрай различни празнични мероприятия, на които са присъствали. Тя заяви, че не знае къде е съпругът й, който също е свидетел по делото.

Малкия Маргин ще бъде съден задочно
netinfo

Братята Красимир и Николай Маринови заедно с Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев са подсъдими за подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.