Максим Бехар: Едно картонче няма да ме направи по-малко честен, почтен и етичен
Максим Бехар: Едно картонче няма да ме направи по-малко честен, почтен и етичен / Sofia Photo Agency, архив

„Шокиран съм, че някой може да напише името ми в някакви регистри. Никога не съм имал нищо общо с никакви служби, а нямаше и за какво да имам", заяви Максим Бехар в отговор на оповестените данни от Комисията по досиетата.

„Сега не съм в България, но като се върна веднага ще прочета кой какво е писал за мен в тези регистри. Любопитно ще ми е. Срещал съм се със стотици хора, вероятно някой, някъде надлежно е предавал това, което е чувал от мен. И бих се учудил ако не е така. Вероятно и днес се случва", добави PR специалистът в писмо, изпратено до медиите.

„Никога обаче не съм имал нужда да пиша нещо секретно. Тези ,които ме познават, знаят, че винаги съм си казвал мнението публично. И винаги честно и почтено. Ето защо, едно картонче, или както и да се казва, за което не съм и предполагал, че съществува, няма да ме направи по-малко честен, почтен и етичен. Няма да не направи и по-малко професионалист. Едва сега разбрах, че името ми е написано някъде. Жалко, може би трябваше да знам по-рано. Защото през годините прочетох имената на прекрасни хора, супер интелигентни и невероятни творци, и трябваше да се досетя, че със сигурност някой е ходил и след мен", добавя Бехар.

„Нямам тази дарба да бъда агент, въпреки че работя в агенция. Но имам много близки роднини в Израел, за които бях викан няколко пъти през 80-те с въпроси дали поддържам връзки с тях. Нямах възможност да го правя за съжаление, и винаги това беше отговорът ми. Ако с това съм засегнал някого, дълбоко му се извинявам", пише още Максим Бехар.