Майката на убитото дете в село Торос: Не съм алкохоличка
Майката на убитото дете в село Торос: Не съм алкохоличка / снимка: DarikNews.bg, Плевен

Майката на убитото дете в село Торос е гневна на медиите, че я изкарали алкохоличка. Детето загина нелепо след запой на майка му и пастрока му в неделя.

„Имаме вина и двамата - не издържам вече, боли ме сърцето”, стене 29-годишната Аксиния, докато притиска в прегръдката си друго от своите деца - невръстния Васко. Обстоятелствата около смъртта на 8-годишната Нина все още се изясняват, пише „24 часа”. Вестникът представя подробен репортаж от мястото, където се разигра трагедия, в петъчното издание.

„Какво да кажа, и аз вече не знам”, клати глава покрусената Аксиния. Около младата жена притеснено сноват майка й Марияна и леля й Нина Михайлова. Приседнала е на леглото, където изпод завивките уплашено наднича 3-годишната Лора.

Пред вестникът тя твърде, че е употребявала алкохол от нощта на трагедията, разиграла се в семейството. Тя признава още, че е припаднала, докато давала показания пред съдия в сряда. Споделя още, че е разгневена на медиите, които я изкарали пропаднала алкохоличка.

В злополучната вечер у дома са били четири от общо петте деца, без най-голямото, което гостувало на роднини. Семейството, включително и децата, употребили сериозно количество алкохол. Полицаите констатираха, че майката била изключително пияна - с 2,86 промила, бащата - с 0,98. Проверката с дрегер и на 8-годишната сестра-близначка на убитото дете отчела 1,06 промила алкохолна концентрация.

До момента за това семейство не са получавани сигнали за домашно насилие над децата в Районното полицейско управление, изтъкнаха от полицията.