/ БГНЕС
„Съдията сметнал, че 5 месеца са прекомерно дълъг срок. Човекът нямал свиждания - миличкият, не му е комфортно. А на нас ни е много комфортно, че уби детето ни."

Пуснаха от ареста шофьора, прегазил 15-годишния Филип в София

Това заяви Николина Петкова - майка на 14-годишния Филип Арсов, който бе убит на пешеходна пътека в столицата през септември миналата година пред Телеграф.

Преди няколко дни стана ясно, че Софийският градски съд е пуснал обвинения за транспортното произшествие Петър Тодоров под домашен арест.

Николина заяви, че има информация, че бащата на Петър е казвал неколкократно как ще намери "на кого как да плати, за да изведе сина си от ареста и да не бъде осъден.

„Явно е намерен удобен момент, защото неколкократно са подавани молби за изменение на мярката, които не са били уважавани. Но се е намерил правилният съдия, който да я уважи, и прокурор, който да не я протестира. И затова го пускат вкъщи с гривничка. Само че тази гривничка дори и да допринесе за това да не мърда от къщи, няма да допринесе за други неща, с които той може съвсем спокойно да наглася и да влияе по делото. Цялата система трябва да бъде изрината", заяви още почернената майка.

Тодоров помете Филип на пешеходна пътека на столичната ул. „Гурко“, като е седнал зад волана с над 2 промила алкохол в кръвта. Той е карал с над 80 км/ч при ограничение 30 км/ч в района.

След инцидента със загинало момче в София: Обвиняват шофьора за престъпление с евентуален умисъл

Заради изменената мярка на Тодоров близки и приятели на Филип преди ден организираха протест на мястото, където бе пометено момчето. „В момента се предявяват материалите по делото на обвиняемия и на защитата му“, съобщи зам. градският прокурор и говорител на СГП Десислава Петрова. След като това стане, се очаква в най- скоро време обвинението да бъде внесено в съда.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня