Майката на насилваното дете от Сандански обвини лекарите
Майката на насилваното дете от Сандански обвини лекарите / снимка: DarikNews
Майката Христина Тасева
26177
Майката Христина Тасева
  • Майката Христина Тасева

21-годишната Христина Тасева, майката на системно насилвания Александър от Сандански, е категорична, че мъжът й не е извършител на бруталното престъпление. "Детето започна да кърви от дупето още от третата седмица след раждането. Оттогава досега сме го водили за прегледи и лечение в болниците в София, Благоевград, лежали сме и в Сандански, но състоянието му само временно се подобряваше. Д-р Трендафилова от нашата болница лъже, че Александър е изнасилван от баща му Костадин", каза в интервю за Дарик след освобождаването й от санданската полиция майката Христина.

Дознателите в Сандански приемат като безспорно доказателство заключението на специалисти, че момченцето е насилвано сексуално отпреди година. Обмисля се вариант Христина да бъде настанена временно в защитено жилище с Александър, каза началникът на криминалистите Васил Трендафилов.

Христина е свидетелствала срещу мъжа си Костадин, но разследващите не съобщават подробности от показанията й.

Социалните работници от Отдела за закрила на детето в Сандански са подценили подадената им информация за възможно насилие над детето, показват предварителните резултати от проверката на Държавната агенция за закрила на детето, съобщи за Дарик Теодора Иванова, директор на главна дирекция "Контрол по правата на детето". По думите й, отделът за закрила на детето в Сандански е уведомен за този случай през март миналата година, след което е започнало проучване на семейството, но детето не е било изведено от дома, а случаят е бил приключен. "Те са направили проверка, разговаряли са със семейството, с близки и роднини, с личния лекар. Имали са информация от лекаря в детското отделение на болницата в Сандански, че върху детето може да бъде оказано насилие. Само това е било достатъчно да предприемат действие. Ще бъде потърсена отговорност на самите социални работници и ще бъде предложено да им бъдат наложени дисциплинарни наказания, ще бъдат предприети действия за отнемане на правата на родителите", допълни Теодора Иванова.

В прикачения звуков файл чуйте интервю с майката Христина Тасева