Майка изостави детето си на улицата и избяга в чужбина
Майка изостави детето си на улицата и избяга в чужбина / DarikNews.bg

24-годишна жена изостави на улицата 4-годишната си дъщеря и замина за чужбина. В петък около 22.30 часа на ул."Крайна" в Пловдив детето е било намерено от случайни минувачи. Подаден е сигнал в Шесто РПУ.

Пред полицаите изоставеното момиченце, което от ромски произход, обяснило, че заедно с майка си и нейна приятелка дошли в Пловдив с лек автомобил от Казанлък, съобщи за Дарик началникът на районното управление инспектор Михаил Ангелов. Майката свалила дъщеря си от автомобила и я оставила на улицата, като казала да я чака там, и потеглила с колата. Детето веднага е било настанено от полицаите в приюта за бездомни деца „Майка Тереза" в Пловдив. Установено, че младата жена е от село Копринка и че тази нощ е заминала за Турция. Тя има още едно дете.

До края на деня жената ще бъде обявена за общодържавно издирване. На нея ще й бъде повдигнато обвинение за изоставяне на дете без грижа и надзор, с което е застрашен живота му. За този вид престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, заяви прокурор Галина Андреева, говорител на районна прокуратура.

Други новини от Пловдив