Магазините на „Билла” са безопасни
Магазините на „Билла” са безопасни / netinfo

Всички магазини в страната от веригата „Билла” са безопасни. Това увериха от ръководството на фирмата по повод констатации на софийския районен прокурор Пламен Георгиев, че има установени дефекти в конструкцията на магазините от веригата.

Доказателство, че магазините „Билла” са безопасни, е извършена техническа експертиза от Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия, изтъкнаха ръководителите на веригата магазини.

Резултатите от експертизата показват, че няма опасност за хората, които пазаруват в магазините ни, категоричен бе Емил Стефанов, изпълнителен директор на компанията.

От фирмата смятат, че прокурорът Пламен Георгиев е стигнал до констатацията, че много от магазините „Билла” са опасни за посетителите си, емоционално и без да познава технологията. Прокурорът води разследване за причините, довели до срутване на покрива на магазин „Билла” в Подуяне, в София след разразилата се буря на 23 юни тази година.

Изнасянето на факти и констатации преди да приключи разследването, цели уронване на престижа на компанията, обявиха от ръководството на фирмата.

От екипа, извършил техническата експертиза, увериха, че нито един магазин от веригата не се намира дори в предаварийно състояние и конструкциите са сигурни.