Лъжите на Атанасов могат да се отразят върху доклада на ЕК
Лъжите на Атанасов могат да се отразят върху доклада на ЕК / снимка: Sofia Photo Agency

Познавам добре Асен Асенов и предполагам, че има достатъчно сериозни лични, а не професионални мотиви, за да се оттегли от поста си. Всички опити да се правят спекулации, че срещу него са водени евтини мероприятия, са дълбоко неверни и непочтени”. Това каза в Плевенско екс-вътрешният министър Румен Петков по повод оставката на шефа на Агенция „Митници”.

„Действително Асен Асенов изнесе един от най-трудните периоди в Българските митници на плещите си, включително влизането ни в ЕС и промяната в действията на митниците с оглед на вътрешната търговска политика в ЕС, предполагам, че има и много умора и напрежение, което си казва думата”, коментира Румен Петков.

Той категорично отрече оставката на Асенов да е по някакъв начин свързана с разработката срещу бившия зам.-директор на БОП Иван Иванов.

Относно резултата от проверката по сигнала на ген. Атанас Атанасов, свързана с разработката „Сови”, Румен Петков каза, че се е сринала поредната лъжа на генерала.

„Той най-нагло излъга, че българските фармацевтични предприятия се занимават с производство на синтетични наркотици. Сега излъга, че са прикривани разработки, местене от служба в служба, с цел да бъдат прикрити. Всичко това се чете от посолствата и ние трябва да си даваме ясна сметка, че през юли част от тези лъжи могат да намерят отражение в доклада на ЕК, защото посланиците възприемат насериозно твърденията на който и да е народен представител. Трябва да се сложи край на системното клеветене и безогледните лъжи, защото рефлектират и върху държавата”, каза още Румен Петков.

Други новини от Плевен