Лъжат, че изчезналото дете в Калофер е намерено
Лъжат, че изчезналото дете в Калофер е намерено / netinfo

Полицията опроверга твърденията на директорката на Дома за деца “Даскал Ботьо Петков” в Калофер Людмила Шекерова, че изчезналото деветгодишно момче Мариян Попов е намерено.

Детето продължава да се издирва от РПУ Асеновград, защото майка му живее там.

По-рано днес директорката каза пред Дарик, че възпитаникът на Дома е намерен и върнат от майка му. Майката е болна от шизофрения и действително е ходила в дома, за да съобщи, че синът й е при нея. Момчето обаче не е намерено.

След повторното ни свързване с Шекерова, за да проверим дали детето вече е там, тя отрече сама себе си, като заяви, че не е съобщавала, че Мариян Попов е в дома. Имала предвид, че се знаело къде е.

По информация на Дарик радио директорката Шекерова се опитва да манипулира медиите, за да се отърве от дисциплинарно уволнение.

Мариян е второто дете от същия дом “Даскал Ботьо Петков”, което изчезва през последните три дни. В понеделник срещу вторник седемгодишният Васил прекара нощта в гората над Калофер, а от дома само бяха информирали по телефона РПУ-то, че едно дете липсва, но щяло да се върне. Известно е че същото дете е трудноподвижно. На следващата сутрин то бе намерено от полицията.

Други новини от Пловдив