Любо след катастрофата: Чудо е, че оцелях
Любо след катастрофата: Чудо е, че оцелях / netinfo

Изпълнителят и член на журито в култовото шоу X Factor Любо Киров претърпя тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия". При инцидента колата на певеца поднесла в локва, след което се ударила в мантинелата. Като по чудо той самия не е пострадал сериозно, като след това дори успял да стигне в Бургас, където пял на концерт.

„Попаднах в аквапланинг и колата ми стана неуправляема. Разрешената скорост на магистралата от 140 км/ч е доста над възможната да се оцелее в такава ситуация. След като влязох в локвата започнах да се въртя като на лед. За да е безопасно, трябва да се мине с около 80 км/ч. Случи се следобед, като валеше силен дъжд, който наводни ниските места на пътя", разказа той пред Нова телевизия.

„Няма какво друго да направиш, освен да се хванеш и да се държиш здраво. Завъртях се като перка около оста си и започнах да късам мантинелата в продължение на 20 метра. Наистина е чудо, че оцелях, защото са много удари и нито един не е засегнал шофьорската ми врата. Мястото е затворено като невредим пашкул", допълни Любо. Той призна, че не изпитва страх от това да се качи пак в кола. „Добре е, че колата ми беше модерна и обезопасена", категоричен бе изпълнителят. Той отрече слуховете, че е бил подминат от БТР, които са го забелязали след инцидента.

„Позитивното нещо в цялата ситуация е, че в България хората са добри. Много благодаря на полицаите, които бяха там на смяна. Един човек си подари телефона, защото моя беше изхвърчал и не можех да го намеря. Спряха всякакви хора и всички ме подкрепяха много", сподели той.

Любо сподели и интересни подробности около новия сезон на X Factor. „Всички се целим във фаворитите на кастингите и се надяваме да са в нашите отбори. Има талантливи хора, които са се крили и са търсели сила. Аз не съм се явявал на много конкурси. Лично аз щях да се страхувам много ако трябваше да отида на кастинг", заяви той.

Източник: NovaNews.bg