Любка Маринова: Няма корупция в КАТ
Любка Маринова: Няма корупция в КАТ / netinfo

Инспекторът от „Пътна полиция“ към столичния КАТ Любка Маринова заяви, че не приема за сериозни обвиненията, че новите глоби ще стимулират корупцията сред полицаите на пътя.

Любка Маринова припомни, че има служба, която наблюдава действията на пътните полицаи. При нас няма такива хора, катаджиите не са корумпирани, увери инспекторът.

В „Дарик кафе” Любка Маринова заяви още: „Всеки трябва да разгледа нещата от гледна точка на катастрофите, защото ако днес се намери някой, който от колегите – за което аз, разбира се, не вярвам, че може да се случи това – да му вземе пари, в крайна сметка той следващия път ще катастрофира. При нас няма такива хора. Не бива да се поставя така въпросът, защото в крайна сметка и единият, и другият са виновни. И това говорене-хвърляне в медийното пространство, че катаджиите са корумпирани, не го приемам, защото никой не е дошъл конкретно да каже този, този и този еди кога си ми е взел и ме е спасил от съставяне на акт”.

През последното денонощие в страната са станали 15 тежки пътнотранспортни произшествия, при които има четирима загинали, съобщи пресцентърът на МВР. Ранени са 15 души. Само в София са регистрирани 48 леки и две тежки катастрофи. При тях има един загинал, а ранените са двама.