Орлите вкараха победния гол над сините в началото на второто полувреме
Лудогорец победи Левски в първия мач от дербито на 25-ия кръг на efbet Лига след падането на ограниченията, въведени заради коронавируса, предава NOVA.

БГНЕС

При визитата си на "сините", „орлите” взеха трите точки, като на практика с тази победа изпратиха „извън борда” тима от „Герена” в борбата за титлата на България. Каули Оливейра вкара победния за гостите гол 26 секунди след старта на второто полувреме.

Любопитен факт е, че последният мач, който двата отбора изиграха, беше именно помежду им. В началото на месец март, преди да настъпи глобалната пандемия от коронавирус Левски отстрани разградчани за Купата на България след дузпи на 1/4-финал.

Преди срещата "Левски"-"Лудогорец": Какви ще са мерките на стадиона (ВИДЕО)

Първият удар в срещата дойде след пет минути игра. Той беше на Стайн Спиерингс, но нидерландецът прати кълбото много, много далеч от очертанията на вратата, пазена от Стоянов.

Минута по-късно пък Робърта комбинира вляво с Паулиньо, който подаде успоредно за Станислав Иванов. Младият атакуващ играч на "сините" стреля, но блестящо заставане на Антон Недялков попречи на Иванов да отправи точен удар от седем-осем метра.

БГНЕС

Първият точен удар бе на сметката на Лудогорец. Абел Анисе бе оставен непокрит на 20 метра от вратата на Миятович, а мадагаскарецът стреля мощно към "синята" врата, но стражът на Левски с лекота улови топката. 

Лудогорец създаде първото си по-добро нападение след четвърт час игра. Тогава Вандерсон получи топката вляво на наказателното поле на Левски и видя Кешеру. Румънецът стреля силно, но Миятович с добра намеса прати топката в ъглов удар.

Първа и Втора професионална футболна лига отново пред публика

Лудогорец реалзизира попадение в 25-ата минута. Мавис Чибота получи топката вляво, а реферът Дениз Соколов маркира засада, но в никакъв случай не може да се потвърди дали офанзивният играч на "орлите" бе в положение на засада. Иначе Холмар Ейолфсон от Левски си вкара автогол, който в крайна сметка бе отменен.

В 36-ата минута бранителят Янис Каргас пое добре топката малко пред наказателното поле на Лудогорец и пусна вляво за Иван Горанов. Капитанът на Левски стреля с левия крак, но лековато, за да затрудни максимално Владислав Стоянов.

БГНЕС

Миг по-късно Лудогорец създаде добро положение към вратата на Левски, но то завърши без гол. Вандерсон излъга Симеон Славчев вляво и стреля, но топката бе блокирана и дойде в Анисе. Халфът пусна вдясно за Кешеру, който стреля с левия си крак, но топката профуча край страничния стълб на Миятович - аут.

В ответната атака Станислав Иванов центрира отдясно много добре за Стайн Спиерингс. Нидерландският халф пое топката и излъга бранител на "орлите", след което стреля технично с левия крак, но топката прелетя встрани от вратата на Владислав Стоянов - нов аут.

„Лудогорец” стартира фен фест на „Хювефарма Арена”

26 секунди след старта на втората част Лудогорец откри резултата. Каули Оливейра реализира бомбаситен гол за гостите. Вандерсон проби отляво на скорост и върна топката за Каули Оливейра. Той отправи мощен удар към вратата на Миятович, като сърбинът само изгледа влитащата във вратата му топка.

БГНЕС

В 59-ата минута Паулиньо получи жълт картон. Той направи груб фаул малко пред границата на своето наказателно поле, фаулирайки Сисиньо. Това е петият жълт картон през сезона за бразилеца, което означава, че Петър Хубчев няма да може да го използва в първия полуфинал за Купата на България срещу Локомотив Пловдив.

Петричев: Целите на „Лудогорец” не са се променили

Последваха два слаби удара на Робърта, за да дойде 71-ата минута, когато мачът видя много солиден самостоятелен рейд на Мавис Чибота, а след него последва мощен удар от средна дистанция, но Миятович боксира в корнер.

БГНЕС

Две по-късно пък Найджъл Робърта получи пас от Паулиньо и стреля този път опасно към вратата на Владислав Стоянов, но в крайна сметка топката премина встрани от вратата на Лудогорец.

Левски посреща Лудогорец и с кадрови проблеми. Дени Алар и Хали Тиам са наказани, а отборът изостава на 9 точки от Лудогорец. В единствената си контрола след възобновяването на тренировките "сините" победиха с 3:1 Витоша Бистрица.

БГНЕС

Ситуацията в Лудогорец е доста по-спокойна, отборът е само на крачка от поредната си шампионска корона. След прекъсването отборът изигра две контроли - загуби с 0:1 от Черно море и победи с 4:0 Дунав.

По време на принудителната пауза нови договори с клуба подписаха Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Клаудиу Кешерю. Гостуването на Левски ще пропусне капитанът Дяков, който се възстановява от травма и не е в оптимална форма. В състава след изтърпяно наказание се завръща Сисиньо.
nova.bg