Локомотив с композиция едва не дерайлира във Видин
Локомотив с композиция едва не дерайлира във Видин / снимка: Sofia Photo Agency

Локомотив с композиция от три електровоза едва не дерайлира, след като крадци на електрически проводник събориха железобетонен стълб на жп-линията във Видин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал вчера около полунощ.

Дежурният служител на локомотивното депо във Видин е съобщил в полицията, че има паднал стълб върху железопътната линия в участъка "Видин-Кошава" до жп-прелеза на кв. "Нов път". Върху стълба е преминал движещия се към гара "Видбол" дизелов маневрен локомотив в композиция с три електровоза.

Локомотивът е успял да спре, без да дерайлира, като стълбът е останал застопорен между предната и задната му ос. На мястото са изпратени полицаи, служители на "Гражданска защита" и на ЧЕЗ.

Установено, че при кражба на електрически проводник е съборен железобетонният стълб. Откраднат е кабел за ниско напрежение от едно междустълбие с дължина около 30 метра. Падналият стълб е отстранен от служителите на "Гражданска защита". Не са нанесени материални щети на дизеловия локомотив, както и не са настъпили промени в графика за движение на железопътния транспорт.