Локализиран е пожарът в Хасковско
Локализиран е пожарът в Хасковско / снимка: DarikNews.bg
Локализиран е пожарът в Хасковско
65865
Локализиран е пожарът в Хасковско
  • Локализиран е пожарът в Хасковско

Големият пожар между селата Спахиево и Сърница вече е локализиран. Въпреки това огнеборци и военни остават на позиция, за да не допуснат ново разрастване на огъня.

Цяло денонощие пожарникари от Хасковска област, военни от местния гарнизон, служители на горско стопанство и доброволци от гасаческите групи по селата се бориха с огнената стихия. Пламъците изпепелиха 300 декара борова гора и още толкова лесонепригодни площи. Въпреки че пожарът вече е локализиран, периметърът се охранява, за да не избие отнякъде огънят, съобщи началникът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев: „Всеки ден по обед температурите се вдигат, вятърът се усилва. Пожарът е локализиран, но екипите остават в пълна готовност".

В потушаването на пламъците се включи и хеликоптер от авиобаза Крумово. Още снощи на мястото на пожара бяха извикани и военнослужещи от хасковското поделение 52 740, под командването на заместник-началник щаба капитан Георги Георгиев.

Вчера кметът на близкото до района на пожара село Брястово Станко Янков заяви, че най-вероятно става дума за умишлен палеж. Янков съобщи, че доброволци от гасаческите групи по селата, които организират временни щабове за превантивно наблюдение за пожари, са видели в ранния следобед как огънят е пламнал на няколко места едновременно. Все пак причините ще се разследват тепърва.

Други новини от Хасково