Огромният пожар, обхванал Младежкия хълм в Пловдив, беше локализиран, предава NOVA.

Гори целият западен склон на тепето, като огънят е тръгнал от подножието и е обхванал голяма територия. 



Три екипа огнеборци гасят пламналата растителност на Младежкия хълм, съобщиха от Регионалната дирекция на пожарната в Пловдив.



Малко след 13:00 часа сигнал за сухи треви и храсти наложиха предислоциране на екип огнеборци, които гасяха горящи треви и храсти до Пазарджишко шосе, към Младежки хълм в Пловдив, уточняват от пожарната.



Подстъпа за автомобили до хълма, обявен за резерват със статут на защитена територия е само един, което затруднява придвижването на пожарните коли.

Водоноски на "Паркове и градини" подпомагат водоснабдяването, осигурявайки допълнително вода за пожарните автомобили, с която да бъдат захранвани гасителните линии.

На място са три екипа огнеборци. Горещината, бързото разпространение на огъня по ниските храсти и сухи треви и интензитета на обажданията от граждани, налагаше вземането на мигновени реакции, непрекъсната промяна в плановете и перфектна стиковка между служителите в Оперативен център и огнеборци от различни служби на пловдивската дирекция, които работеха на терен.

В гасенето се включиха и доброволци.