Директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще попълни екипа на министър Ради Найденов
Директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще попълни екипа на министър Ради Найденов / БГНЕС, архив
Директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще попълни екипа на министър Ради Найденов, съобщи пресслужбата на кабинета.

Със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков Любомир Иванов е назначен за заместник-министър на външните работи. Той вече е заемал тази длъжност в периода 2002-2004 г., когато е бил и главен преговарящ по присъединяването на България към НАТО. Дипломат от кариерата, Иванов работи в МВнР от 1983 г. Заемал е различни постове в министерството и в дипломатическите ни представителства към международни организации.

До назначаването на титуляр, ръководството на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС поема сегашният заместник-директор на Центъра Яна Дочева.

Назначени са и трима заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството. Това са Валентина Върбева, Виолета Комитова и Любен Дичев.

Валентина Върбева е заемала различни длъжности в МРРБ, АПИ, МФ и БДЖ. Има опит в управлението на проекти и договори за изпълнения в сферата на строителството, в организацията и управлението на процедури за възлагане на обществени поръчки, одит на системите за управление на средствата от ЕС, оценка на риска и анализ на бизнес процеси. Работила е и по редица международни проекти. Завършва "Квантова електроника" във Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Виолета Комитова е доцент в УАСГ - София, и има 25-годишен стаж в учебното заведение. Тя е автор на архитектурни проекти, има множество научни публикации и е участвала в редица изследователски разработки в сферата на урбанизма, градоустройството, индустриалните зони, промишлената архитектура и др.

Любен Дичев е работил в структури на държавната администрация и в частния сектор. Има магистратура по национална и международна сигурност в Нов български университет, както и бакалавърска степен по стопанско управление в УНСС.