/ Dariknews.bg
Жената, която пострада при падането на дърво в София, е настанена в столичната болница „Царица Йоанна - ИСУЛ” със счупен крак и счупване в областта на кръста. Дърво падна и рани жената на столичната ул. "Тракия" този следобед.

От Центъра за спешна медицинска помощ обясниха за Дарик, че линейката е пристигнала за 20 минути от момента на повикването.

Дърво падна и рани млада жена

"В 14.39 часа постъпва при нас сигнала от телефон 112 и в 14.40 часа, тоест минута по-късно тръгва първата линейка, която е малка и тръгва от ВМА. По-добре да пратим малка линейка и да има човек на място, отколкото да чакаме да се освободи голяма", коментира говорителят на столичната спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя обясни, че линейката е била на място на 19-тата минута - в 14.59 часа, като по думите й адресът бил подаден грешно. "Пише "Княз Дондуков", ул. "Тракия" 2А, ъгъла на "Княз Дондуков" и ул. "Тракия". Княз "Дондуков" и ул. "Тракия" са успоредни. Освен това "Дондуков" е в ремонт и шофьорът е обикалял, за да може да стигне", каза Сунгарска.  
Колата на спешна помощ е била малка, тъй като в този момент центърът не е разполагал с други свободни автомобили.